Egyesület

Egyesületünk fontos céljának tekinti a magyar nép és a kárpát-medencei nemzetiségek hagyományos táncainak megismerését, megőrzését és továbbadását, illetve a karpát-medencei magyar és egyéb nemzetiségek népzenéjének, néphagyományainak el- és megismertetését különböző művészeti ágak és azok alkotóinak bevonásával itthon és külföldön.

Szoros együttműködés ápolunk a népi kultúra iránt fogékony helyi társadalmi szervezetekkel és intézményekkel. Ennek köszönhetően rendszeres résztvevői vagyunk a szolnoki Gulyásfesztivál, Itt-Honi Népzenei- és Néptánctalákozó, Szolnok Város Napi, Veterán Autóstalálkozó, Szolnoki Főiskola Szakest, a kétévente megrendezésre kerülő Szolnoki Országos Néptáncfesztivál rendezvényeinek. A Szolnoki Kulturális Központtal együttműködve havi rendszerességgel tartunk táncházakat minden érdeklődő részére. Táncosaink irányításával ''Országtánc'' néven Guiniess rekordkísérletben működtünk közre a Gulyás Fesztivál Egyesülettel. A város több iskolájában (Waldorf Általános Iskola és Óvoda, Tiszaparti Római Katolikus Gimnázium és Általános Iskola, Fiumei úti Általános Iskola, Belvárosi Általános Iskola) tartunk rendszeresen táncházakat, vagy néptánc foglalkozásokat, hogy egyre több korosztály számára elérhetővé tegyük a magyar néptáncot, népdalt, népzenét. A húsvéti szokáskörhöz kapcsolódóan Egyesületünk minden évben bemutatja a nagyközönség számára a népi locsolkodás hagyományait.

2012-es év egyik kiemelkedő eseménye volt a táncegyüttes fennállásának 15., az utánpótlást jelentő Tallinnka Gyermek Néptáncegyüttes 30. évfordulója. Ennek kapcsán Jubileumi Gálaműsor keretén belül népszerűsítették a néptáncot és népzenét, példát mutatva ezzel a fiatalabb korosztály számára is. Ezen alkalomból alakult meg Egyesületünk.

Cuháré Néptánc Közhasznú Egyesület 2011. évi közhasznúsági jelentése

Cuháré Néptánc Közhasznú Egyesület 2012. évi közhasznúsági jelentése

Cuháré Néptánc Közhasznú Egyesület 2013. évi közhasznúsági jelentése

Cuháré Néptánc Közhasznú Egyesület 2014. évi közhasznúsági jelentése